Novetats :

PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Entre la terra i el mar, el Parc Natural del Cap de Creus ens ofereix una diversitat paisatgística d’una bellesa incomparable. Dòlmens i castells, penya-segats i vinyes dominen les valls i els turons, mentre que, al mar, illots i esculls de formes capricioses amaguen espectaculars fons coral·lígens i variades espècies marines. 


El Parc Natural del Cap de Creus, amb una superfície total de 13.843 hectàrees, és el primer parc mariti-moterrestre del país. Està situat a la comarca de l’Alt Empordà i s’estén pels municipis de Cadaqués, el Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Roses. Va ser creat el 1998 per protegir la península del cap de Creus i el seu entorn marí. El Parc es divideix en dues parts: la terrestre, que ocupa 10.780 hectàrees, i la marina, amb 3.064 hectàrees. 


Especialment reconeguts són els seus extraordinaris valors paisatgístics, amb l’excepcional bellesa dels ambients litorals que contrasta amb els paratges interiors, on molt sovint l’acció secular humana ha incidit especialment en l’harmònica i peculiar configuració del paisatge actual. Cal destacar també el ric patrimoni arquitectònic, del qual el monestir de Sant Pere de Rodes representa el punt culminant, i l’interès dels jaciments arqueològics terrestres i marins i dels paratges dalinians de Portlligat.  


La Península del Cap de Creus la forma la majestuosa Serra de Rodes que es va ramificant fins arribar al mar, alternant-se muntanyes d'alçada considerable amb barrancs formats per rieres i torrents amb un cabal irregular.


Més informació del Parc Natural del Cap de Creus:

Clic aquí

       

    

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada