Novetats :

divendres, 30 de gener del 2015

Punts d'interès: Conjunt Megalític de la Serra de Rodes

Benvolguts,

En els propers dies us anirem informat dels punts d’interès que creiem que són més significatius i rellevants dels dos recorreguts de la II Cursa de Muntanya de Vilajuïga “Entre Castells”.

Avui, volem destacar els Dolmens de la Serra de Rodes, que us trobareu en els dos recorreguts de la cursa (Trail i Express) entre els quilometres 5 i 6.

Descripció de dolmen: Són sepulcres del neolític que estan construït amb grans blocs de pedres que formen una camara d’enterrament que suporta una o varies pedres planes a forma de taulat.

Conjunt megalític de la Serra de Rodes: Datat entre el IV i II mil·leni a.C., presenta un grup molt notable de sepulcres megalítics. La seva proximitat i el fet que es trobin en un mateix paratge geogràfic, fa d'aquest indret una de les més singulars concentracions megalítiques de la comarca.

Els dolmens de Vilajuïga són:
Dolmen de la Carena, Dolmen Caigut I, Dolmen Caigut II, Dolmen de les Ruïnes, Dolmen de la Talaia, Dolmen del Garrollar i Dolmen de la Vinya del Rei.

Els dolmens de Pau són:
Dolmen de la Barraca d’en Robert, Dolmen de la Creu Blanca, Dolmen de Puig Margall, Dolmen Vinyes Mortes I i Dolmen Vinyes Mortes II.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada